KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:0 Kč
- Zobrazit košík

Ať už jste zkušený beránkový veterán nebo úplný začátečník, věříme, že tenhle recept se stane vaším (nejen velikonočním) oblíbencem. Jak na beránka podle pekařky Mirky van Gils?
Recept:
200 g másla
50 g moučkového cukru
6 žloutků
2 g mleté vanilky
6 bílků
100 g krupicového cukru
2 g soli
250 g hladké mouky
Postup:
1/ Máslo vyšleháme do pěny s moučkovým cukrem. Do pěny všleháme žloutky a vanilku.
2/ Bílky vyšleháme se solí a krupicovým cukrem do pevného sněhu.
3/ Do žloutkové pěny vmícháme 1/3 sněhu a prosejeme mouku, zamícháme. Přidáme zbylý sníh a důkladně, ale lehce promícháme.
4/ Těsto přendáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, přiklopíme druhou polovinou formy a dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C na 55–60 min.
5/ A teď to nejnapínavější – vyklápění. Po vyndání z trouby zakryjte formu na 2 min. utěrkou namočenou ve studené vodě. Pak odklopte vrchní díl a nechte beránka 10 min. vychladnout. Lehce uvolněte kraje těsta od formy a opatrně vyklopte.
A beránek je na světě! Pokud se přece jen nepovedl dokonale vyklopit, nevěšte hlavu, je to o cviku, a co je hlavní – na jeho chuti to vůbec nic nemění!
Díky, že s námi pečete.

Cedník Lucca 3.0
359 Kč549 Kč

Proložka Otto, 2 kusy
229 Kč349 Kč

Kryt Otto, 2 kusy
199 Kč279 Kč

Sada mlýnků Arba, 2 kusy
1 099 Kč1 998 Kč

Čisticí prostředek, 1000 ml
75 Kč99 Kč

Sada příboru na salát Arba
329 Kč399 Kč