KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Papriky patří k zelenině, jejichž chuť se na otevřeném ohni znásobí. V receptu Marka Pavaly se dozvíte, jak z pár základních surovin vytvořit přílohu, která bez problémů obstojí i jako samostatný chod. Paprika, kde se pojí zakouřená chuť se sladkou dužinou, svěží máta a krémová burrata. To je kombinace, která jednoduše funguje.
K přípravě používáme grilovací rošt ze sady FABINI & Fuego, ideální na zeleninu opékanou přímo nad plamenem.
Opékání paprik
Papriky položte vcelku na rošt nad silný plamen a opékejte, dokud není slupka ze všech stran zčernalá a dužina měkká.
Po opečení papriky vložte do mísy a zakryjte. Nechte je 10 minut zapařit, poté oloupejte a zbavte semínek.
Nakrájejte je na proužky a nechte chvíli odkapat.
Dochucení salátu
V míse smíchejte papriky s octem, olivovým olejem, solí, pepřem a nasekanou mátou.
Nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily.
Servírování
Paprikový salát rozložte na talíř, doprostřed položte roztrženou burratu.
Pokapněte ještě trochou oleje, případně dozdobte další mátou nebo mikrobylinkami.
Dobrou chuť!
Tip: Tento salát Marek Pavala nejraději podává s kachními prsy ugrilovanými na tálu. Zkuste si je připravit také – recept naleznete zde.
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 439 Kč1 998 Kč
Sada dřevěného příboru na salát
239 Kč399 Kč
Střední akáciové prkénko 40×28 cm
679 Kč799 Kč