Paprikový salát s burratou na ohni 🔥 podle Marka Pavaly

Paprikový salát s burratou na ohni 🔥 podle Marka Pavaly

Papriky patří k zelenině, jejichž chuť se na otevřeném ohni znásobí. V receptu Marka Pavaly se dozvíte, jak z pár základních surovin vytvořit přílohu, která bez problémů obstojí i jako samostatný chod. Paprika, kde se pojí zakouřená chuť se sladkou dužinou, svěží máta a krémová burrata. To je kombinace, která jednoduše funguje.

K přípravě používáme grilovací rošt ze sady FABINI & Fuego, ideální na zeleninu opékanou přímo nad plamenem.

Ingredience:

  • červené a žluté papriky
  • 1–2 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Sůl, čerstvě mletý pepř
  • Několik lístků čerstvé máty (nasekané)
  • 1 burrata

Postup:

Opékání paprik

Papriky položte vcelku na rošt nad silný plamen a opékejte, dokud není slupka ze všech stran zčernalá a dužina měkká.
Po opečení papriky vložte do mísy a zakryjte. Nechte je 10 minut zapařit, poté oloupejte a zbavte semínek.
Nakrájejte je na proužky a nechte chvíli odkapat.

Grilovací rošt z nové kolekcie Marka Pavaly FABINI & Fuego

Dochucení salátu

V míse smíchejte papriky s octem, olivovým olejem, solí, pepřem a nasekanou mátou.
Nechte chvíli odležet, aby se chutě propojily.

Servírování

Paprikový salát rozložte na talíř, doprostřed položte roztrženou burratu.
Pokapněte ještě trochou oleje, případně dozdobte další mátou nebo mikrobylinkami.

Dobrou chuť! 

Tip: Tento salát Marek Pavala nejraději podává s kachními prsy ugrilovanými na tálu. Zkuste si je připravit také – recept naleznete zde. 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží