Recept Zdeňka Pohlreicha: Tafelspitz v tlakovém hrnci

Recept Zdeňka Pohlreicha: Tafelspitz v tlakovém hrnci

V receptu Zdeňka Pohlreicha hraje hlavní roli kvalitní hovězí maso, silný domácí vývar a jednoduché vaření na tlakovém hrnci FABINI & Pohlreich

Ingredience: 

    Na maso a vývar:

    • 1,5 kg hovězí tabulové špičky s tukovým krytím
    • 3,5 l vody (nebo ideálně 2/3 hovězího vývaru a 1/3 vody)
    • sůl
    • 3 kuličky nového koření
    • 8 kuliček černého pepře
    • 2 bobkové listy
    • 1 cibule (překrojená na polovinu)
    • 2 stroužky česneku (neoloupané)
    • 2 mrkve
    • 1 petržel
    • 1 bílá část pórku
    • 2 řapíky řapíkatého celeru
    • 4 morkové kosti (cca 6 cm dlouhé)

    Na dozdobení:

    • čerstvý libeček / hladkolistá petržel / pažitka
    • čerstvě nastrouhaný křen

    Příloha – máslové brambory s pažitkou:

    • 800 g brambor
    • 100 g másla
    • ½ svazku pažitky
    • sůl

    Postup:

    Příprava masa a vývaru v tlakovém hrnci:

    1. Do tlakového hrnce vložte morkové kosti a krátce je nasucho opečte, aby se rozvinula chuť.

    2. Přidejte maso, všechnu zeleninu, koření, sůl a zalijte vodou nebo vývarem.

    3. Uzavřete tlakový hrnec a vařte na stupni 2 cca 60–70 minut, podle velikosti masa.

    4. Po uvaření nechte tlak přirozeně klesnout. Maso vyjměte, vývar přeceďte.

    5. Maso nakrájejte na plátky a vývar uchovejte na podlití či servírování.

    Máslové brambory:

    1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kousky a vařte v osolené vodě doměkka.

    2. Sceďte je, přidejte máslo a nasekanou pažitku. Jemně promíchejte.

    Servírování:

    1. Na talíř položte plátky masa, vedle máslové brambory.

    2. Přelijte trochou horkého vývaru.

    3. Dozdobte nasekanými bylinkami a čerstvě nastrouhaným křenem.

    Video recept najdete na:

     

    Autor: Nina Ševčíková

    Mohlo by se vám líbit

    Košík
    Zpátky do obchodu

    Zatím se v košíku nic nenachází.

    Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

    Vztahuje se i na již použité zboží