KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Jak připravuje boloňské ragú Zdeněk Pohlreich? Ukážeme vám, jak na něj, aby chutnalo, jako by se vařilo celé hodiny a zároveň bylo jako od šéfkuchaře. Díky tlakovému hrnci získáte stejnou hloubku chutí za zlomek času.
V tlakovém hrnci rozehřejte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájenou pancettu. Opékejte ji, dokud se tuk nevypeče a nezačne být křupavá.
Mezitím si připravte zeleninu: šalotky, česnek, mrkev a celer očistěte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte je ke slanině a restujte 5 minut, dokud se vše nerozvoní.
Přidejte mleté hovězí i vepřové maso. Pomocí vidličky jí rozrušte na menší kousky a míchejte, dokud nezhnědne. Během tohoto kroku se může odpařit část tekutiny – to je správné.
Zalijte vínem, nechte krátce přejít varem a přidejte rajský protlak. Promíchejte. Potom přidejte loupaná rajčata a vývar.
Uzavřete tlakový hrnec a nastavte jej na 40 minut vaření pod tlakem. Po uplynutí času, hrnec vypněte a nechte tlak klesnout.
Po otevření ragú promíchejte, ochutnejte a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Pokud je omáčka řidší, můžete ji pár minut redukovat bez poklice, dokud nezíská ideální konzistenci.
Uvařte těstoviny al dente podle návodu. Sceďte je a promíchejte s částí ragú na pánvi – ať se do nich omáčka krásně vsákne.
Servírujte do hlubokých talířů. Navrch dejte ještě lžíci-dvě ragú a posypte nastrouhaným parmazánem.
Video recept najdete na:
Dobrou chuť!
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 439 Kč1 998 Kč
Sada dřevěného příboru na salát
239 Kč399 Kč
Střední akáciové prkénko 40×28 cm
679 Kč799 Kč