KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
V tomto receptu vám Marek Pavala prozradí, jak připravit kachní prsa na grilovacím tálu FABINI & Fuego tak, aby perfektně vynikla jejich šťavnatost a plná chuť.
Sadu FABINI & Fuego jsme s Markem navrhli přímo pro vaření nad plameny a je vytvořená tak, aby každému kousku masa dopřála přesně to, co potřebuje: intenzivní žár, snadné podlévání výpekem a nezaměnitelnou kouřovou chuť.
Kachní prsa s kůží
Sůl a čerstvě mletý pepř
Bylinkový olej: hrst hladkolisté petržele a máty, 100 ml olivového oleje, sůl
Kachní prsa očistěte a osušte. Kůži nařežte ostrým nožem do mřížky, ale neřežte až do masa.
Osolte a opepřete z obou stran.
Na studenou pánev položte prsa kůží dolů a začněte pomalu zahřívat. Tuk se bude postupně uvolňovat a kůže zlátnout, až se stane křupavou (cca 8–10 minut).
Otočte prsa a z druhé strany dopékejte jen krátce, aby vnitřní teplota masa dosáhla lehce pod 50 °C (medium rare).
Nechte maso 5–10 minut odpočinout na teplém místě.
Bylinky rozmixujte s olivovým olejem a špetkou soli na hladký zelený olej.
Přes jemné sítko nebo plátýnko přeceďte a použijte k dochucení pokrmu.
Dobrou chuť!
Tip: Pokud hledáte inspiraci na skvělý salát jako přílohu ke kachním prsům, podívejte se na náš další recept na paprikový salát s burratou z dílny Marka Pavaly – samozřejmě připravený na FABINI & Fuego.
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 349 Kč1 998 Kč
Sada dřevěného příboru na salát
239 Kč399 Kč
Střední akáciové prkénko 40×28 cm
679 Kč799 Kč