🦆 Kachní prsa na otevřeném ohni podle Marka Pavaly

🦆 Kachní prsa na otevřeném ohni podle Marka Pavaly

V tomto receptu vám Marek Pavala prozradí, jak připravit kachní prsa na grilovacím tálu FABINI & Fuego tak, aby perfektně vynikla jejich šťavnatost a plná chuť.

Sadu FABINI & Fuego jsme s Markem navrhli přímo pro vaření nad plameny a je vytvořená tak, aby každému kousku masa dopřála přesně to, co potřebuje: intenzivní žár, snadné podlévání výpekem a nezaměnitelnou kouřovou chuť.

Ingredience:

  • Kachní prsa s kůží

  • Sůl a čerstvě mletý pepř

  • Bylinkový olej: hrst hladkolisté petržele a máty, 100 ml olivového oleje, sůl

Postup na kachní prsa:

  1. Kachní prsa očistěte a osušte. Kůži nařežte ostrým nožem do mřížky, ale neřežte až do masa.

  2. Osolte a opepřete z obou stran.

  3. Na studenou pánev položte prsa kůží dolů a začněte pomalu zahřívat. Tuk se bude postupně uvolňovat a kůže zlátnout, až se stane křupavou (cca 8–10 minut).

  4. Otočte prsa a z druhé strany dopékejte jen krátce, aby vnitřní teplota masa dosáhla lehce pod 50 °C (medium rare).

  5. Nechte maso 5–10 minut odpočinout na teplém místě.

  6. Bylinky rozmixujte s olivovým olejem a špetkou soli na hladký zelený olej.

  7. Přes jemné sítko nebo plátýnko přeceďte a použijte k dochucení pokrmu.

Dobrou chuť! 

Tip: Pokud hledáte inspiraci na skvělý salát jako přílohu ke kachním prsům, podívejte se na náš další recept na paprikový salát s burratou z dílny Marka Pavaly – samozřejmě připravený na FABINI & Fuego.

 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží