Masové kuličky v rajčatové omáčce v hluboké pánvi 🍝

Masové kuličky v rajčatové omáčce v hluboké pánvi 🍝

Klasika, která nikdy nezklame – voňavé masové kuličky, domácí rajčatová omáčka, al dente špagety a nastrouhaný parmazán. Na přípravu doporučujeme hlubokou pánev Lucca 3.0. Tento recept přímo na míru našemu nádobí připravil kuchař Matúš Hlavatý.

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 60 g strouhanky
  • 60 g parmezánu + trochu na posyp
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka a petrželka (dohromady cca 10 g)
  • sušené oregano, sůl, pepř

Na omáčku:

  • Šalotka
  • Česnek
  • Rajčatová passata
  • Sůl, bazalka, oregano

Postup:

  1. Všechny suroviny na masové kuličky smíchejte a vytvarujte kuličky. Nechte je 10 minut odležet.

  2. V mezičase si v hluboké pánvi Lucca 3.0 připravte rajčatovou omáčku. Orestujte postupně šalotku i česnek. Zalijte passatou, přidejte sůl s kořením a směs přiveďte k varu.

  3. Kuličky pak jednoduše vložte rovnou do omáčky a nechte 20-30 minut povařit. Případně můžete v průběhu omáčku naředit trochou vody do požadované konzistence.

  4. Uvařte špagety al dente a přidejte je k omáčce i kuličkám. Vše promíchejte a nechte pár minut prolnout chutě.

  5. Posypte parmazánem a nasekanou bazalkou.

Proč právě hluboká pánev Lucca 3.0?

✔️ Ideální na omáčku a smíchání s těstovinami
✔️ Nahradí hrnec i klasickou pánev
✔️ Vhodné pro recepty z jedné pánve
✔️ Dlouho drží teplo a hodí se na servírování

 

 

 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.