Kuřecí prsa s rajčaty a bazalkou podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí prsa s rajčaty a bazalkou podle Zdeňka Pohlreicha

Jednoduché jídlo podle receptu Zdeňka Pohlreicha, které stojí na kvalitních surovinách. Kuřecí prsa, zralá rajčata, čerstvá bazalka a kvalitní litinové nádobí. Nic víc netřeba. Litina se zde postará o šťavnatost masa i o pěkné, rovnoměrné propečení. Rychlá večeře, která vypadá dobře, chutná ještě lépe a nehraje si na nic složitého. Prostě čistá chuť.

Ingredience: 

  • 600 g kuřecích prsou s kůží
  • (4 x 150 g)
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 16 cherry rajčat, rozpůlených
  • 1 šalotka, nasekaná nadrobno
  • 1 lžička balzamikového octa
  • 2 snítky oregana, odrhnutého
  • 1 hrst bazalky, nasekané
  • 1 lžička másla

Postup: 

1. Kuřecí prsa osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej, vložte maso a na středním vyšším stupni ho opékejte zhruba 10 minut dozlatova a doměkka. Občas obraťte. Upečené maso odložte na talíř, přikryjte pokličkou a udržujte teplé — přikryté utěrkou nebo v troubě vyhřáté na 50 °C.

2. Rajčata a šalotku orestujte ve výpeku z kuřecích prsou. Jakmile pustí šťávu, přidejte ocet, oregano a bazalku.Přilít můžete i šťávu z masa v talíři. Vmíchejte máslo.

3. Na talíře rozdělte rajčata s šalotkami a navrch položte kuřecí prso. Ihned servírujte.

Dobrou chuť!

Videorecept najdete na:

 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.