Francouzský toast „Croque Madame“ z jedné pánve 🍳

Francouzský toast „Croque Madame“ z jedné pánve 🍳

Křupavý sendvič s rozteklým sýrem, zapečený s bešamelem a korunovaný sázeným vejcem. Zní to jako brunch v pařížské kavárně, ale připravit si ho zvládnete za pár minut i doma. A stačí vám na to jediná pánev. Stačí mít tu pravou – na přípravu doporučujeme hlubokou pánev Lucca 3.0. Tento recept přímo na míru našemu nádobí připravil kuchař Matúš Hlavatý.

Suroviny:

  • 2 plátky chleba (ideálně domácí focaccia)
  • 40 g nastrouhaného sýra gruyère
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 10 g másla
  • 1 vejce
  • pažitka na ozdobu

Na bešamel:

  • 30 g másla
  • 30 g mouky
  • 200 ml mléka
  • muškátový oříšek, sůl, pepř

Postup:

  1. Připravte bešamel: rozpusťte máslo, vmíchejte mouku, zalijte mlékem a provařte do hladké omáčky. Ochuťte muškátem, solí a pepřem.

  2. Plátky chleba potřete hořčicí, posypte sýrem a přiklopte druhým plátkem.

  3. Opečte sendvič na másle z obou stran přímo v pánvi.

  4. Opečený vršek přelijte bešamelem a celou pánev dejte na 5–10 minut zapéct do trouby na 120 °C.

  5. Na troše másla si mezitím připravte sázené vejce, poté ho položte navrch sendviče.

  6. Sendvič posypte nasekanou pažitkou a máte hotovo. 

Proč právě hluboká pánev Lucca 3.0?

✔️ Sendvič na másle opeče rovnoměrně
✔️ Může rovnou do trouby – ideální na zapékání
✔️ Je prostorná, toastů na ní připravíte i víc
✔️ Drží teplo a vypadá skvěle i na stole 

 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.

Vrácení do 60 dnů bez udání důvodu

Vztahuje se i na již použité zboží