Americká pizza z hluboké pánve 🍕

Americká pizza z hluboké pánve 🍕

Tlusté nadýchané těsto, křupavé okraje, rajčatová omáčka a spousta sýra, přesně tak má vypadat poctivá Detroitská pizza. A to nejlepší? Zvládnete ji celou připravit v jediné pánvi – v hluboké pánvi Lucca 3.0, která peče stejně dobře, jako smaží. Tento recept přímo na míru našemu nádobí připravil kuchař Matúš Hlavatý.

Na těsto (75% hydratace):

  • 700 g mouky typu 00
  • 525 g vody
  • 6 g čerstvého droždí
  • 18 g soli
  • 20 g olivového oleje

Na dozdobení:

  • Rajčatová passata
  • Pikantní paprikový salám (plátkový)
  • Mozzarella
  • Parmazán
  • Čerstvá bazalka

Postup:

  1. Zadělejte těsto a nechte ho 24 hodin kynout v lednici. Během kynutí ho alespoň 4× přeložte (tzv. stretch & fold).

  2. Vykynuté těsto opatrně rozválejte rukama a přesuňte do hluboké pánve. Nechte ho 15 minut podruhé kynout.

  3. Prsty těsto vytlačte až ke krajům pánve, vytvoří se tak klasická vysoká kůrka.

  4. Na těsto navrstvěte passatu, salám a mozzarellu.

  5. Pečte v troubě 35–40 minut při 200–220 °C.

  6. Na posledních 10 minut pizzu posypte parmazánem a nechte ho dozlatova zapéct.

  7. Po dopečení nechte pizzu 30 minut odpočívat, teprve potom ji opatrně vyjměte z pánve.

Proč mít doma hlubokou pánev Lucca 3.0?

✔️ Zvládne všechno – kynuté těsto, pečení na vysokou teplotu i dokonale křupavé okraje
✔️ Rovnoměrně rozvádí teplo a vše krásně propeká
✔️ Vejde se do trouby a díky nerezové konstrukci poslouží jako forma nebo pekáč 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by se vám líbit

Košík
Zpátky do obchodu

Zatím se v košíku nic nenachází.