KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Přestože „rendlík“ zní jako něco z kuchyně našich babiček, má dnes své místo při vaření více než kdy jindy. Rendlíky FABINI si chválí i vítězka MasterChef Česko 2019 Kristína Nemčková nebo autorka Kuchařky pro dceru Jana Florentýna Zatloukalová. Z jakého materiálu si rendlík vybrat a jak naplno využít jeho potenciál?
Tělo rendlíku je velmi podobné tělu menšího nižšího kastrolu, jen má místo dvou úchytů jednu dlouhou rukojeť. Uvaříte v něm jednu i více porcí, ohřejete jídlo nebo jej využijete například při přípravě jíšky, omáček či příloh. Jednoduše je to multifunkční kus nádobí, po kterém při vaření rádi sáhnete.
Prodloužená rukojeť rendlíků má praktický účel a zážitek z vaření zlepšuje několika způsoby:
1. Nádobí se díky ergonomickému designu a upravenému sklonu rukojeti pohodlně a stabilně drží a s rendlíkem se snadno manipuluje. Například při míchání nebudete potřebovat tolik síly pro udržení nádobí na místě a bude se vám míchat o to snadněji.
2. Dlouhá rukojeť přijde vhod při přelévání mléka, vývaru, jíšky nebo omáčky. Svou roli hraje také správně vychýlený okraj těla rendlíku, aby obsah při vylévání nestékal po vnější stěně ven.
3. Díky rukojeti dostatečné délky se vám bude s rendlíkem lépe a bezpečněji zacházet nejen při přenášení v rámci servírování hotového jídla bez rizika popálení.
Praktické dlouhé rukojeti jsou připevněné bytelnými nýty, za které nezatéká, nedostanou se za ně nečistoty a neuvolní se ani po letech používání. Na konci rukojeti rendlíků najdete otvor pro případné zavěšení nádobí.
Můžete v nich vařit rýži, těstoviny, brambory, zeleninu a mnoho dalších ingrediencí. Jsou ideální pro přípravu pyré, polévek a omáček. Uvaříte v nich kaše a přílohy nejen krémové konzistence.
Menší rendlíky se hodí pro ohřev mléka, vaření vajec, rozpouštění másla, přípravu jíšky nebo redukci omáček. Využijete je i pro ohřívání jednotlivých porcí už hotového jídla.
Rendlík s praktickou odměrkou uvnitř je šikovnou pomůckou také při přípravě karamelu, sladkých omáček a obecně při cukrařině a tvorbě dezertů.
Rendlíky jsou k dostání z různých materiálů. Ty mají zásadní vliv na funkční vlastnosti nádobí. Pokud vezmeme do úvahy účel, praktičnost a potřebu jeho častého používání, zjistíme, že ideálním materiálem je vícevrstvá nerezová ocel.
Vícevrstvá nerezová ocel se hodí pro každodenní vaření díky dlouhé životnosti, všestrannosti, zdravotní nezávadnosti a snadné údržbě.
Nádobí z vícevrstvé nerezové oceli můžete používat na všech typech vařičů – včetně indukčních. Díky ocelové rukojeti se ho nemusíte bát dát ani do trouby. Rendlík můžete používat každý den a k jakékoli úpravě jídla.
Pokud v rendlíku něco přece jen připálíte, stačí ho nechat odmočit. Následně jej bez problémů vyčistíte běžnými čisticími přípravky. Nebo jednoduše dáte rendlík do myčky.
Daný materiál nabízí vysokou odolnost proti korozi a jakémukoli poničení. Nádobí setrvá ve skvělém stavu po mnoho let i při dlouhodobém používání.
Rendlíky FABINI z vícevrstvé nerezové oceli si aktuálně můžete pořídit ve dvou velikostech průměr 14 cm, 18 cm nebo kombinaci obou v cenově výhodné sadě, která univerzálně doplní vaši kuchyni.
Multifunkčnost rendlíků zvýšíte poklicemi. Můžete sáhnout po nerezových nebo skleněných poklicích, díky nimž budete mít proces vaření vždy pod kontrolou.
Rendlík je zkrátka výborným pomocníkem do kuchyně, který se dá využít při různých úpravách mnoha druhů jídel. Při jeho výběru sáhněte ideálně po vícevrstvé nerezové oceli.
Buková podložka pod hrnec Ø 20 cm
229 Kč349 Kč
Velké bukové prkénko 56×40 cm
949 Kč1 399 Kč