Kristína Nemčková + Fabini: Propojení, které dává smysl

Autor Veronika Hendrychová

Spolupráce s Kristínou Nemčkovou
Spolupráce s Kristínou Nemčkovou

Kristína Nemčková, vítězka MasterChef Česko 2019 a absolventka prestižní londýnské kuchařské školy Le Cordon Bleu, má k nádobí Fabini blízko. Vzájemná spolupráce, v rámci níž vznikla nová sada vícevrstvého nerezového nádobí „Made by Kristína“, byla tedy již delší dobu nasnadě a máme z ní velkou radost.

Prohlédnout si sadu

Cílevědomost a velké kuchařské sny 

Na Kristínině příběhu je fascinující cílevědomost, píle, nadšení a obrovská vůle jít si za svým snem i neutuchající chuť učit se navzdory mnoha úskalím. Titul MasterChef Česko, který vyhrála v pouhých sedmnácti letech, by většině lidí ke štěstí stačil. Ona se však rozhodla s titulem související finanční obnos investovat do vzniku autorské kuchařky s názvem UPGRADE. Je plná tradičních československých receptů a jejich inovací a Kristína na ní spolupracovala se svojí babičkou. 

Právě babička byla pro Kristínu jednou z první inspirací v kuchařských začátcích. Kristína totiž s vařením koketovala už od svých osmi let. Výnosy z prodeje kuchařky pak vložila do rozvoje svých gastronomických vědomostí na prestižní škole v Anglii, kde studovala hned dva obory naráz. Už v průběhu studia na Le Cordon Bleu také nastoupila na stáž do londýnské dvoumichelinské restaurace Story, kde se poměrně rychle vypracovala. Jejím snem je otevřít si časem vlastní podobnou restauraci, musí se však, podle svých slov, ještě spoustu věcí naučit.

Propojení se značkou Fabini

O spolupráci s Fabini má Kristína jasno: S Honzou Fabini, zakladatelem této značky, jsem se poznala před pár lety. Je to stejně starý kluk jako jsem já a nadchnul mě svojí zapáleností a odhodláním pustit se do výroby českého nerezového nádobí vysoké kvality za rozumnou cenu. Riskoval hodně, protože je na každém kousku nádobí podepsán vlastním jménem. Jeho vizi se mu už podařilo naplnit, a dovolím si říct, že i překonat“

Neméně pochvalně se vyjádřila o našich produktech poté, co měla možnost je důkladně otestovat v kuchyni: Fabini vyrábí opravdu to nejlepší nádobí, které lze za tu cenu koupit. Za italsky znějící značkou je česká firma, mladý kluk s velkými sny. Možná se v něm tak trochu vidím. Sama mám velké kuchařské cíle a k mému vaření neodmyslitelně patří nádobí. Proto mi naše spolupráce a propojení dává smysl“ a nezbývá než s ní souhlasit. 

Sada Made by Kristína” nejen pro experimentátory

Zlomovým okamžikem bylo pro Kristínu rozhodnutí začít při vaření sama více experimentovat. Víme, že odvaha ke kuchařským experimentům nechybí ani mnoha našim zákazníkům. I proto z naší spolupráce vznikla nová sada vícevrstvého nerezového nádobí.

„Při skládání této sady kvalitního vícevrstvého nádobí Fabini jsem vycházela z vlastní zkušenosti z kuchyně – přemýšlela jsem, po jakém kousku nádobí nejčastěji sahám já sama.“ Kristína tak může být sama inspirací a její sada by vám měla poskytnout veškerou možnou podporu pro realizaci vlastních kulinářských nápadů.

V sadě najdete velký hrnec, praktický kastrol a rendlík s dlouhou ergonomickou rukojetí – vše včetně skleněných poklic. Dále pak vícevrstvou nerezovou i nepřilnavou pánev. Proč Kristína složila svou sadu vhodnou pro kuchaře i cukráře experimentátory právě z těchto kusů nádobí? 

Nepostradatelný rendlík, dva hrnce i obě pánve

Hrnec i kastrol najdou využití při přípravě polévek nebo jídel pro celou rodinu. Mají tělo z jednoho kusu, a tak se teplo rozvádí až po samé okraje. Jídlo se tedy nevaří jen zespodu, ale i ze stran nádobí. Hodí se na všechny typy vařičů, což Kristína prý sama ocenila při stěhování do Anglie.

Rendlík s dlouhou ergonomickou rukojetí s objemem 2,5 litru a odměrkou uvnitř je Kristíninou nepostradatelnou pomůckou při cukrařině. „Bezpochyby mým nejvyužívanějším je rendlík s dlouhou ergonomickou rukojetí, dostatečným objemem 2,5 litru a praktickou odměrkou uvnitř –  je to skvělá pomůcka při cukrařině! V rendlíku připravuji a redukuji omáčky a vařím si přílohy. Je dostačující i pro pokrmy pro dva.“

A konečně vícevrstvá nerezová a nepřilnavá pánev – bez těch si Kristína neumí vaření představit. Každá z pánví je vhodná na něco jiného a ráda vám prostřednictvím receptů předvedu, jaké jsou mezi nimi rozdíly.“ Potřebují mnohem méně energie a času na zahřátí – a taky méně času na přípravu pokrmu. Díky ergonomii rukojetí padnou skvěle do ruky a dobře se s nimi manipuluje.

Závěrem Kristína dodává, že: Nádobí od Fabini je těžší než běžně dostupné jednovrstvé nádobí. Tím pádem skvěle stojí na svém místě a „neutíká“ z plochy při míchání.“ Součásti sady jsou u rendlíku hrnce i kastrolu skleněné poklice, které Kristína zvolila, protože se jí přes ně proces vaření snadněji kontroluje.

Zajímá vás víc o Kristíně Nemčkové a její cestě za michelinskými hvězdami? Více již brzy najdete v rozhovoru s ní na našem blogu.