Důkazy o nepřilnavosti nádobí z nerezové oceli

Důkazy o nepřilnavosti nádobí z nerezové oceli

Autor Jan Fabini

Důkazy o nepřilnavosti nádobí z nerezové oceli

Vynechám-li konkrétně naše nádobí, tak jsou dvě témata, o kterých se zmiňuji často. Jedním je možná nepřilnavost nerezového nádobí a druhým natáčení videí.

A zatímco u prvně zmíněného se snažím vysvětlovat, že při správném postupu se nerezové nádobí nepřipaluje a vymýšlím různé cesty, jakými to ještě podat, tak u natáčení se můj přístup diametrálně liší.

Tvorbu videí o nádobí a vaření považuji za klíčovou, protože věřím, že je to nejefektivnější cesta, jak s vámi sdílet hodnotné informace, ale stále se mně nedaří ji uchopit za ten správný konec, aby to nebylo jen občasné a nesystematické zveřejnění náhodného videa, jako tomu bylo doposud.

Je to zkrátka něco, s čím bojuji, a musím se vám přiznat, že se o tom tak často zmiňuji především kvůli tomu, abych nad sebou měl jistý bič, který mne nedovolí to nechat být, který mne přinutí na tom pracovat a dojít ke kýženému výsledku. Třeba i po malých krůčcích.

Nezůstávám ale pouze u toho a vytvářím si více takových nástrojů, které by měly pomoct. Posledním takovým byla například malá pojízdná kuchyňka (viz foto výše), kterou mám teď celé dny od rána do večera před očima a od které mne dělí přibližně tři metry. A ta už mne k tomu dostane častěji.

Stále to tedy není úplně ono, ale začali jsme pomalu zpracovávat alespoň videonávody k těm nejdůležitějším příspěvkům o nádobí a jeho používání.

A kromě solení vody v bodě varu, nebo správného nahřátí před použitím, které jsou ale opravdu krátké a nestojí za samotný příspěvek, jsme dali dohromady videonávody a vlastně i takové video důkazy o nepřilnavosti nádobí z nerezové oceli, kterou jsem zmiňoval:

Jak si udělat nerezové nádobí nepřilnavé? - kuřecí steak s houbovou omáčkou 🥩

Krok 1: Vytvoření nepřilnavé vrstvy

- Pánev očistíme

- Do pánve nalijeme 2-3 lžíce oleje

- Pánev zahřejeme na 2-3 minuty, dokud se z oleje trochu nezakouří

- Pánev necháme vychladnout

- Z pánve odlijeme přebytečný olej a vytřeme ji opatrně ubrouskem

Krok 2: Vaření

- Osolíme a opepříme maso

- Zahřejeme pánev

- Maso osmažíme z obou stran a přesuneme na talíř

- Na pánvi osmažíme houby

- Přilijeme smetanu a necháme zprudka odvařit

- Omáčku naservírujeme k hotovému masu

Jak si udělat nerezové nádobí nepřilnavé? - zjednodušená vaječná omeleta 🍳

Krok 1: Vytvoření nepřilnavé vrstvy

- Pánev očistíme

- Do pánve nalijeme 2-3 lžíce oleje

- Pánev zahřejeme na 2-3 minuty, dokud se z oleje trochu nezakouří

- Pánev necháme vychladnout

- Z pánve odlijeme přebytečný olej a vytřeme ji opatrně ubrouskem

Krok 2: Vaření

- Připravíme si vajíčka do misky, rozšleháme a osolíme

- Zahřejeme pánev

- Přilijeme vajíčka

- Párkrát vajíčka shrneme kvůli struktuře a nadýchanosti

- Až začnou tuhnout, zasypeme sýrem a jarní cibulkou

- Omeletu přehneme a necháme dojít

- Servírujeme

Doufám, že jsou pro vás návody v této formě srozumitelnější a hodnotnější. Jako vždy budu moc rád, pokud mně na ně dáte zpětnou vazbu, nebo pokud se se mnou rovnou podělíte o informaci, na jaké recepty jste takový postup s vypálením pánvičky použili vy.

Další krátká videa budeme průběžně přidávat především do naší sekce O nádobí, o které jsem vás již v minulosti informoval a kam přispívám návody k používání nádobí bez jakékoliv další omáčky. 😊



Zůstaňme v kontaktu

Tipy o nádobí, vaření a novinky o naší značce odesíláme i e-mailem. Čas od času k nim navíc přidáme i nějakou
speciální akci, kterou jinde nesdílíme.

Abyste zprávy dostávali také, stačí se k odběru zapsáním e-mailu zdarma registrovat:

Komentáře


  • Mnohokrát Vám děkuji za milou zpětnou vazbu, paní Knížková. Co se nepřilnavé vrstvy týká, neměl by být problém ani se staršími pánvičkami. Co se pak opakování týká, určitě to pro každé vaření nutné není. Řekl bych, že u naprosté většiny jídel je takový postup dokonce až zbytečný. Hodí se skvěle na palačinky a jiné pokrmy, které jsou křehčí. Na ostatní ale netřeba. 
    Pokud si jednou nepřilnavou vrstvu vytvoříte, doporučím následně pánvičku mýt třeba jen ubrouskem a vodou bez saponátů, pokud to její stav umožní. Tehdy se vrstva docela hezky udrží delší dobu! :-) Ještě jednou Vám děkuji moc, také přeji jen to nejlepší a kdyby cokoliv, jsem Vám kdykoliv k dispozici. S pozdravem, Fabini Jan

    Jan Fabini dne

  • Dobrý den, Olgo, mnohokrát Vám děkuji za Váš komentář. Co se vrstvy týká, určitě ji není nutné dělat před každým vařením a dokonce bych řekl, že na naprostou většinu jídel je téměř zbytečná. Pokud ale připravujeme například palačinky, nebo jiné křehčí pokrmy, tak se může skvěle hodit! :-) Když vrstvu jednou připravíte, doporučuji pánvičku omývat třeba jen vodou a ubrouskem, bez saponátu (samozřejmě pokud to stav umožňuje). Tehdy se vrstva na pánvičce nějaký čas udrží. Ještě jednou děkuji a s pozdravem, Fabini Jan

    Jan Fabini dne

  • Dobrý den, mnohokrát Vám děkuji za Vaši milou zpětnou vazbu. Jsem moc rád, že se video líbí a kdyby cokoliv, neváhejte se na mne kdykoliv obrátit. S přáním krásného dne, Fabini Jan

    Jan Fabini dne

  • Dobrý den,pane Fabini. K těm nerezovým pánvím se chci zeptat,zda ta nepřilnavost jde udělat již u 20 let starých pánví? A nebo tento návod na nepřilnavost se musí udělat před každým smažením? Možná hloupé otázky , ale zajímají mne.
    Děkuji předem za odpověď a přeji Vám hodně úspěchů a štěstí v tomto podnikání, Knížková

    Jaroslava Knížková dne

  • Zdravím Vás Honzo,
    díky za pěkné video, zkuste udělat totéž s hovězím masem :-)) Není to tak jednoduché…
    Věra

    Věra dne

Napsat komentář

Musí být před zveřejněním schválen.