KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Vynechám-li konkrétně naše nádobí, tak jsou dvě témata, o kterých se zmiňuji často. Jedním je možná nepřilnavost nerezového nádobí a druhým natáčení videí.
A zatímco u prvně zmíněného se snažím vysvětlovat, že při správném postupu se nerezové nádobí nepřipaluje a vymýšlím různé cesty, jakými to ještě podat, tak u natáčení se můj přístup diametrálně liší.
Tvorbu videí o nádobí a vaření považuji za klíčovou, protože věřím, že je to nejefektivnější cesta, jak s vámi sdílet hodnotné informace, ale stále se mně nedaří ji uchopit za ten správný konec, aby to nebylo jen občasné a nesystematické zveřejnění náhodného videa, jako tomu bylo doposud.
Je to zkrátka něco, s čím bojuji, a musím se vám přiznat, že se o tom tak často zmiňuji především kvůli tomu, abych nad sebou měl jistý bič, který mne nedovolí to nechat být, který mne přinutí na tom pracovat a dojít ke kýženému výsledku. Třeba i po malých krůčcích.
Nezůstávám ale pouze u toho a vytvářím si více takových nástrojů, které by měly pomoct. Posledním takovým byla například malá pojízdná kuchyňka (viz foto výše), kterou mám teď celé dny od rána do večera před očima a od které mne dělí přibližně tři metry. A ta už mne k tomu dostane častěji.
Stále to tedy není úplně ono, ale začali jsme pomalu zpracovávat alespoň videonávody k těm nejdůležitějším příspěvkům o nádobí a jeho používání.
A kromě solení vody v bodě varu, nebo správného nahřátí před použitím, které jsou ale opravdu krátké a nestojí za samotný příspěvek, jsme dali dohromady videonávody a vlastně i takové video důkazy o nepřilnavosti nádobí z nerezové oceli, kterou jsem zmiňoval:
- Pánev očistíme
- Do pánve nalijeme 2-3 lžíce oleje
- Pánev zahřejeme na 2-3 minuty, dokud se z oleje trochu nezakouří
- Pánev necháme vychladnout
- Z pánve odlijeme přebytečný olej a vytřeme ji opatrně ubrouskem
- Osolíme a opepříme maso
- Zahřejeme pánev
- Maso osmažíme z obou stran a přesuneme na talíř
- Na pánvi osmažíme houby
- Přilijeme smetanu a necháme zprudka odvařit
- Omáčku naservírujeme k hotovému masu
- Pánev očistíme
- Do pánve nalijeme 2-3 lžíce oleje
- Pánev zahřejeme na 2-3 minuty, dokud se z oleje trochu nezakouří
- Pánev necháme vychladnout
- Z pánve odlijeme přebytečný olej a vytřeme ji opatrně ubrouskem
- Připravíme si vajíčka do misky, rozšleháme a osolíme
- Zahřejeme pánev
- Přilijeme vajíčka
- Párkrát vajíčka shrneme kvůli struktuře a nadýchanosti
- Až začnou tuhnout, zasypeme sýrem a jarní cibulkou
- Omeletu přehneme a necháme dojít
- Servírujeme
Doufám, že jsou pro vás návody v této formě srozumitelnější a hodnotnější. Jako vždy budu moc rád, pokud mně na ně dáte zpětnou vazbu, nebo pokud se se mnou rovnou podělíte o informaci, na jaké recepty jste takový postup s vypálením pánvičky použili vy.
Další krátká videa budeme průběžně přidávat především do naší sekce O nádobí, o které jsem vás již v minulosti informoval a kam přispívám návody k používání nádobí bez jakékoliv další omáčky. 😊
Buková podložka pod hrnec Ø 20 cm
229 Kč349 Kč
Velké bukové prkénko 56×40 cm
949 Kč1 399 Kč