KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Jak a na čem dělá řízky šéf? Volí pro nás méně tradiční druh masa i nezvyklou, ale velmi zajímavou přípravu teplého bramborového salátu. Nechte se inspirovat receptem ze Zdeňkovy nové kuchařky a zkuste to pro tentokrát trochu jinak. 1. Brambory uvařte ve slupce ve vroucí osolené vodě doměkka. 2. Maso nakrájejte na stejně široké plátky a naklepejte paličkou. Osolte a opepřete. 3. Připravte tři misky. Do jedné dejte mouku, do druhé vyklepněte vejce a rozšlehejte je. Do třetí misky dejte strouhanku. 4. Řízky obalte nejprve v mouce, poté v rozšlehaném vejci a následně ve strouhance. 5. Slijte brambory, nechte je mírně vychladnout, oloupejte a nakrájejte na plátky tenké 0,5 cm. 6. Šalotku oloupejte a nakrájejte nadrobno. V misce smíchejte olej, ocet a cukr, promíchejte, nechte rozpustit cukr a přidejte nakrájenou šalotku. Pokrájené ještě teplé brambory dejte do salátové mísy, přidejte dvě třetiny horkého vývaru a přilijte olej smíchaný s octem, cukrem a cibulí. Osolte a opepřete. Zlehka brambory promíchejte, aby se v zálivce rovnoměrně obalily. Nechte brambory absorbovat lák a postupně vmíchejte do salátu zbytek vývaru. 7. V pánvi rozpalte 5mm sloupec přepuštěného másla ghí a řízky na něm zprudka smažte 4 minuty z každé strany dozlatova. Odložte je na papírovou kuchyňskou utěrku a nechte odsát přebytečný tuk.
TIP Zdeňka Pohlreicha: U klasiky jako jsou řízky je důležité, aby teplota tuku byla všude stejná po celou dobu smažení, na což se u mojí pánve FABINI můžete spolehnout. Pětivrstvá nerezová pánev sama zajistí, že řízky budou uvnitř dokonale vláčné, na povrchu křupavé a ne nasáklé přebytečným tukem. Řízky podávejte zakapané pár kapkami citronu s ještě teplým bramborovým salátem zdobeným polníčkem a nasekanou pažitkou.
4 porce:
Ochranné síto proti prskání oleje
359 Kč399 Kč
Beznýtová nerezová poklice Ø 16 cm
399 Kč499 Kč
Beznýtová nerezová poklice Ø 24 cm
559 Kč699 Kč
Buková podložka pod hrnec Ø 20 cm
299 Kč349 Kč