KošíkZpátky do obchodu
- Celková cena:
- Zobrazit košík
Sledovat obsah od @lubojatzky_couple je tak trochu riziko – pravděpodobnost, že vám u něj vyhládne, je extrémně vysoká. Ale rozhodně to stojí za to. Pavlína Lubojatzky dokazuje, že dobré jídlo není jen o surovinách, ale i o emocích, kreativitě a chuti experimentovat. Její recepty si získaly desetitisíce fanoušků na sociálních sítích, na blogu i v kuchařkách ULALA.
V rozhovoru prozrazuje, jak vnímá moderní gastronomii, které kuchyňské náčiní považuje za nepostradatelné a co ji přesvědčilo, že FABINI bude součástí její kuchyně.
Myslím, že si spousta lidí myslí, že je to jen takové pořekadlo - láska v pokrmu. Ale pravdou je, že komplexně vnímaná chuť je dána jak samotnou chutí jídla detekovanou jazykem, dále požitkem vnímaným našimi ústy, stejně tak vůní, kterou cítíme nosem a v neposlední řadě taky tím „něčím“ mezi nebem a zemí. Tohle „něco“ vnímáme srdcem, myslí a duší. Záleží na každém, jak si to v sobě pojmenuje. Jak v sobě objevit lásku k vaření? U mě to rozhodně bylo přes jídlo. Jídlo miluju, ráda ho jím, a tak jsem se naučila ho taky připravovat. Lásku k vaření dále rozvíjet pak šlo poměrně snadno. Potkala jsem totiž před 15 lety svého manžela a když se spojí dva lidé, co už večer plánují, co si zítra dají dobrého na snídani, je to jasný. 🙂
PizzaPokeMinestroneKynutéjahodovéknedlíkyTacosSandwichBábovka. Haha, ale teď vážně. Vybrat jeden recept, který reprezentuje naše vaření, nejde. Máme rádi rozmanitost, různé chutě, barvy, textury, různé kuchyně.
Ráda bych měla nějaký hezký rodinný příběh, ale pravdou je, že všechno, co umím teď, jsem se naučila sama. Zkoušením receptů a technik z kuchařek, z online masterclasses, z YouTube videí anebo z Instagramu profesionálů. Mám ráda, když technikám rozumím dopodrobna, takže mi nedělá problém 2 dny hledat informace třeba k perfektnímu fermentovanému těstu na neapolskou pizzu, pak vyzkoušet 5 různých těst, a nakonec na desetkrát ladit jedno nejlepší.
Hm, nic mě nenapadá. Snad jen, že jsem v kuchyni takový malý Sheldon, a tak půlku času u vaření trávím tím, že si skoro po každém úkonu umývám ruce, klidně i jen lehce mastná bříška prstů, a jsem trošku (trošku více) freak na hygienu.
Ehm, suché ruce z toho neustálého umývání rukou, haha. A někdy taky čekání. Když recept natáčíme, prostoje jsou u některých receptů značné. Zároveň se člověk nechce zabrat do jiné činnosti, aby náhodou něco nepromeškal.
Přiznám se, že není. Mě nikdy moc nebavila tahle fine dining kuchyně. Nechutná mi, protože je často hodně utahaná, není výživově hodnotná, je založená na spoustě tuku a hodně tekutin. Nejsem fanouškem toho, jak se nadužívá espuma, že se omáčka vyšlehá ponorným mixérem a na talíř se dá jen vyšlehaná pěna a že se všemu dávají fancy názvy. A je úplně v pořádku, že spoustě lidem tato kuchyně dělá radost. Já jsem ale více na normální jídla. Připravená z kvalitních surovin, nad kterými člověk přemýšlel i z výživového hlediska, a která hrají chutěmi, barvami a texturou. Ostatně tento trend jde vidět v západních zemích, kdy spousta fine diningových restaurací netáhne tolik jako bistrová jídla. A tím bistrová nemyslím smažené kuře v briošce.
Můj první dojem byl čistě estetický, kdy jsem si řekla: „Sakra, to nádobí vypadá fakt hezky.“ Po prvním vyzkoušení jsem už byla vaše. :-)) Kvalitní kousky nádobí, moc dobře se mi na nich pracuje, drží naše vysoké tempo a četnost používání. Je pro mě radost chodit do šuplíků, kde máme FABINI nádobí uložené.
Hluboká nerezová pánev s pokličkou. Na tu nedáme u nás doma dopustit. Připravíte v ní totiž snad úplně všechno.
Hluboká pánev Lucca 3.0 z vícevrstvé nerezové oceli s poklicí Ø 24 cm (2,5 l)
Praktický, ale zároveň estetický kousek.
Nechci, aby to znělo jako reklama, ale pořídit si naše dvě ULALA kuchařky, kde máme celkem 215 receptů popsaných tak, aby čtenář porozuměl tomu, proč se daný krok má udělat. V podstatě si čtenář vaří recept, ale zároveň se i učí. Navíc součástí každé knihy je takzvaná Lubojatzky akademie, kde na několika stránkách najdou čtenáři perfektně seskupené informace například o teplotách propečení masa, jak vykostit kuře, vyfiletovat rybu, přepočítat suroviny na menší/větší průměr formy apod.
Klidně.
Ano i ne.
Brambor.
Ano.
Sada dvou mlýnků na koření z akácie
1 839 Kč1 998 Kč