Jak mýt a udržovat nádobí z nerezové oceli?

Autor Jan Fabini

Běžné mytí nádobí

Při běžném zašpinění nevyžaduje nádobí speciální péči. Většinou může do myčky, nebo se myje ručně za použití běžných saponátů. Nádobí myjeme ideálně hned po dokončení vaření, aby na něm nečistoty nezaschly a stejně tak ideálně nádobí utíráme co nejrychleji po umytí, aby na něm nezaschla voda a netvořily se různé skvrny.

Pokud myčka nebo běžné ruční umytí nestačí, necháme nádobí s trochou teplé vody a přípravku odmočit.

Připáleniny a jiné silné znečištění nádobí

Pokud nestačí běžné umytí ani odmočení, nasypeme na znečištěnou část nádobí jedlou sodu, nebo nalijeme některý ze speciálních přípravků, přidáme trochu teplé vody a společně chvíli vyvaříme. (nejlépe se zapnutou digestoří 😊)

Jak na to?

Různé skvrny a leštění nádobí

Na nádobí se typicky objevují různé skvrny. Ty mu většinou neublíží, ale nevypadají dobře a pokud je chcete odstranit, nebo si nádobí jen čas od času vyleštit, pomůže ocet, leštící pasta, nebo opět některý ze speciálních přípravků.

Další doporučení k údržbě nádobí

  • Při údržbě nádobí není vhodné používat drátěnku.
  • Z důvodu možné koroze neskladujte nádobí v prostorách s vysokou vlhkostí.

Mytí a údržba nádobí s nepřilnavým povrchem

Nádobí z nerezové oceli s nepřilnavým povrchem vyžaduje trochu odlišnou péči. Více informací naleznete tady.



Zůstaňme v kontaktu

Tipy o nádobí, vaření a novinky o naší značce odesíláme i e-mailem. Čas od času k nim navíc přidáme i nějakou
speciální akci, kterou jinde nesdílíme.

Abyste zprávy dostávali také, stačí se k odběru zapsáním e-mailu zdarma registrovat: