Jak na jídlo, které vám bude mizet pod rukama?

Pouze nádobí z nejkvalitnějších materiálů udrží teplo i při styku s chladnou potravinou. Následně může dokonale proběhnout tzv. Maillardova reakce.

Díky tomu nedusíte, ale skutečně opékáte. Výsledkem je voňavé jídlo s křupavou kůrkou, které zmizí dřív, než ho donesete na stůl.

S nádobím se stačí jen lehce sžít, bohatě se vám za to odmění.

Pánev z vícevrstvého nerezu lze používat stejně jako tu nepřilnavou. Stačí ji jen předehřát s vaším oblíbeným olejem.

Pokud chcete zachovat nepřilnavý povrch i při použití bez tuku, věnujte pár vteřin jejímu “vypálení”.

Do čisté pánve vlijte 3 lžíce oleje,

rozetřete i do okrajů,

pomalu zahřívejte až do zřídnutí oleje, nepřepalujte,

po zchladnutí vytřete ubrouskem.


A je hotovo!


Poznejte pravidlo 3T

Teplo

K dokonalému rozpálení stačí střední stupeň vařiče. Přidávejte teplotu postupně, až najdete tu ideální. Nedoporučujeme maximální výkon.

Tuk

Nezahřívejte pánev prázdnou, olej nebo jiný tuk můžete bez obav přidat i do studeného nádobí.

Trpělivost

Zejména maso se při položení na rozpálenou pánev přilepí. Nesnažte se ho odtrhnout, právě probíhá Maillardova reakce. Ve správný čas se oddělí samo.

Trocha péče a nádobí budete moci jednou předat vašim dětem