Nádobí Fabini v rukou kreativních šéfkuchařů z UMu od Ambiente

Autor Pavlína Štochlová

Nádobí Fabini v rukou kreativních šéfkuchařů z UMu od Ambiente
Nádobí Fabini v rukou kreativních šéfkuchařů z UMu od Ambiente

Znáte pražský UM? Je to tréninková kuchyně, která patří pod značku Ambiente. Potkávají se v ní profesionálové z oboru gastronomie, kteří experimentují s novými recepturami a postupy. Vzdělávají jak interní kuchaře, tak širokou veřejnost zájemců o vaření. Působí zde i Tomáš Valkovič a Jirka Horák, dva kreativní šéfkuchaři, se kterými jsme nedávno navázali spolupráci.

Tomáš a Jirka nám potvrzují, že nádobí Fabini obstojí nejen v domácnostech, ale i v profesionálních provozech. A to nás těší – chceme totiž, abyste si i doma mohli připravit jídlo jako z restaurace.

Díky čemu obstojí nádobí Fabini i v profesionálních kuchyních? 

Naše nádobí vyrábíme z vícevrstvé nerezové oceli, která se pyšní vynikajícím tepelným výkonem. Vodivá vrstva totiž vede až na úplný okraj a nádoba se tak zahřívá rychleji a rovnoměrněji.

Výrobní materiál má také obrovský vliv na chuť. Vícevrstvá nerezová ocel udrží teplo i při styku s chladnou potravinou. Jedině tak může dokonale proběhnout Maillardova reakce, díky které nedusíte, ale opékáte. Maso se rychle zatáhne, zbytečně nepustí šťávu a vám se povede opravdu křupavá kůrka.

Kromě tepelného výkonu nebo dlouhé životnosti (nabízíme záruku až 25 let) řešíme při navrhování produktů i řadu detailů, které vám zpříjemní vaření: oceníte třeba izolované a ergonomické rukojeti, objemové měrky nebo vychýlené okraje, díky kterým se dobře přelévají tekutiny.

Výhodou je i fakt, že nádobí můžete používat na všech typech vařičů, zapékat na něm pokrmy v troubě nebo ho umývat v myčce. 

Co pro vás s Jirkou a Tomášem chystáme? 

V následujících dnech se můžete těšit na tři nové recepty, které pro vás Jirka s Tomášem připravili: 

  • Dokonalý steak na nerezu
  • Hříbkové noky jako z restaurace
  • Pošírovaný pstruh s máslovou omáčkou