Údržba a používání produktů

Co dělat před prvním použitím nádobí?

Před prvním použitím stačí nádobí umýt, opláchnout a osušit. Aby na povrchu nevznikly stopy od vápenatých šupinek, nádobí po umytí osušte ideálně co nejdříve. Pokud skrvny vzniknou, nic se neděje, můžete je odstranit octovou vodou, sodovkou nebo vodou s citronem.

Jak nerezové nádobí mýt a udržovat?

Při běžném zašpinění: Nádobí nevyžaduje nic speciálního, před umytím ho nechte vychladnout a myjte ručně, nebo v myčce. Jakékoliv běžné saponáty a tablety do myčky mu neuškodí.

Při ručním mytí nedoporučujeme používat drátěnku.

Pokud myčka nebo běžné ruční omytí nestačí: Nechte nádobí odmočit na delší dobu. Teplá voda a saponát bude stačit.

Pokud nestačí odmočení: Nasypte na znečištěnou nebo připečenou část jedlou sodu, zalijte vodou a vyvařte. Pokud nemáte jedlou sodu, můžete použít také ocet nebo citron. (doporučujeme při tom zapnout v kuchyni digestoř)

Ukázka: YouTube video

Pokud nádobí ztrácí na lesku: Stačí jej umýt vodou s octem, jedlou sodou, citronem nebo přípravkem na nerez.

Pokud na nádobí vzniknou vápenaté nebo jiné šupinky: Stačí jej umýt vodou s octem, jedlou sodou, citronem, přípravkem na nerez nebo sodovkou. Aby šupinky nevznikaly, doporučujeme nádobí utírat hned po omytí.

Nádobí s nepřilnavým povrchem: Doporučujeme mýt ručně a nedávat do myčky. Při pravidelném mytí v myčce zkrátíme životnost povrchu.

Nerezové nádobí může časem lehce měnit barvy. To nemá jakýkoliv vliv na jeho vlastnosti.

U pánví se můžete setkat s lehkým vyboulením dna, ke kterému dochází z důvodu pnutí materiálů při zahřívání. Na funkci nádobí však toto vyboulení nemá vliv a pokud mu chcete předejít, snažte se vyvarovat šokování nádobí rychlými změnami teplot.

Jak nerezové nádobí používat a jak předejít přichytávání potravin?

V nádobí nedoporučujeme uchovávat potraviny, mohly by získat ''kovovou pachuť''.

Při posunu na sklokeramické desce doporučujeme nádobí při přemisťování zvedat, nikoliv posouvat, aby se deska nepoškodila.

Nádobí nedoporučujeme dlouhodobě zahřívat bez obsahu nebo na větším sporáku, než je dno nádobí , mohlo by se takto časem zkroutit nebo jinak poškodit. Zkuste se také vyvarovat zbytečně vysokým teplotám.

Dbejte na předehřátí, než do něj začnete cokoliv vlévat nebo pokládat (platí pro smažení, pečení a podobně). Abyste dostatečné předehřátí poznali, můžete si pomoct nakapáním malého množství vody. Pokud vznikne jen jedna kapka, která se bude po povrchu pohybovat, je správný moment začít. Ukázka (1:19): YouTube video

Pozor ale i na přílišné nahřátí, to poznáte tak, že se voda rychle vypaří. Tehdy musíte pánev nechat zase chvíli odstát a ochladit.

Dejte potravinám časa nesnažte se s nimi manipulovat předčasně, dokud se sami od sebe od povrchu nádobí neodlepí. Speciálně pak steaky a obecně maso. Nemusíte se ničeho obávat, vždycky se pustí v tu správnou chvíli.

Solte vodu až ve chvíli, kdy se vaří, předejdete tak vzniku solných šupinek. Pokud vzniknou, lze je umýt vodou s octem, jedlou sodou, citronem, přípravkem na nerez nebo sodovkou.

U pánví se můžete setkat s lehkým vyboulením dna, ke kterému dochází z důvodu pnutí materiálů při zahřívání. Na funkci nádobí však toto vyboulení nemá vliv a pokud mu chcete předejít, snažte se vyvarovat šokování nádobí rychlými změnami teplot.

Jak nerezové nádobí používat a jak předejít přichytávání potravin?

Pokud nemá nepřilnavý povrch, tak bez sebemenších problémů může. Pokud nepřilnavý povrch má, nemůže.

Jaké kuchyňské náčiní můžu při vaření používat?

Pokud nádobí nemá nepřilnavý povrch, tak jakékoliv, pokud nepřilnavý povrch má, tak doporučujeme silikonové, umělohmotné nebo třeba dřevěné.

Jak pečovat o nádobí s nepřilnavým povrchem?

Nádobí s nepřilnavým povrchem doporučujeme mýt ručně a bez agresivních saponátů. Nedoporučujeme jej dávat do myčky.

Na jaké typy vařičů je nádobí vhodné?

Nádobí můžete používat na všech typech vařičů, včetně indukce.

Můžou rukojeti a ucha nádobí pálit?

Přestože jsou ucha a rukojeti izolované, při delším vaření a zahřívání na vysokou teplotu ucha i rukojeti pálit můžou, obzvlášť pak v blízkosti spojů.

Při vaření proto doporučujeme dbát zvýšené opatrnosti, eventuálně používat chňapku nebo utěrku.

Speciálně si dávejte pozor při vytahování nádobí z trouby, to je rozpálené celé.

Obsahuje náš nepřilnavý povrch teflon?

Neobsahuje, jedná se o keramický nepřilnavý povrch bez obsahu PTFE a PFOA.

Co dělat při poškrábání nádobí?

Pokud se nejedná o nádobí s nepřilnavým povrchem, tak poškrábání nemá na funkci jakýkoliv vliv. Pokud jde o některý z našich kousků s nepřilnavým povrchem, tak se může snížit jeho účinnost.

Vyboulené dno?

U pánví se můžete setkat s lehkým vyboulením dna, ke kterému dochází z důvodu pnutí materiálů při zahřívání. Na funkci nádobí však toto vyboulení nemá vliv a pokud mu chcete předejít, snažte se vyvarovat šokování nádobí rychlými změnami teplot.