Proč nepíšu o výběru nádobí?

Autor Jan Fabini

Proč nepíšu o výběru nádobí?
Proč nepíšu o výběru nádobí?

Čas od času se na mne někdo obrátí s žádostí o pomoc při výběru těch správných typů a velikostí nádobí: ,,Je třílitrový rendlík dostatečný na vaření pro čtyři lidi? A vůbec, když ho budeme potřebovat na těstoviny, nemám si koupit spíš hrnec?''

Jako u dalších podobných dotazů jsem si i tyto poznamenal s tím, že k výběru napíšu krátký, ale jasný a přehledný článek, který pomůže, a na který budu moct odkazovat.

Začal jsem si k němu průběžně sepisovat klíčové body a nápady, jak to vlastně celé pojmu, ve volném čase jsem jej krátce diskutoval s dalšími lidmi, a měl jsem v plánu jej dopsat a zveřejnit dnes. 

To se ale nestalo.

V minulém měsíci jsem totiž spouštěl předprodej naší nové sady nádobí, a navíc se o našem nádobí na svém blogu zmínila Jana Florentýna Zatloukalová, což společně vedlo k zájmu, který jsem vůbec nečekal a kvůli kterému jsem chtěl iniciovat plno změn, abychom se posunuli zase o kousek dál a abychom jako poděkování za vaši podporu zvyšovali hodnotu, kterou se naší prací snažíme tvořit. 

Článek jsem tedy nechal ještě rozpracovaný do doby, než jej budu moct soustředěně dokončit, přičemž se nyní soustředíme na následující priority:

Kolekce Marema 🥘

Jak jsem se Vám už v minulosti zmiňoval, situace ohledně koronaviru nám zkomplikovala výrobu nové kolekce, a přesto, že už jsme měli vše připraveno, odprototypováno a otestováno už začátkem roku, tak z důvodu velkého zpoždění u výroby nových designů rukojetí a uch dokončujeme sériovou výrobu až nyní. Tedy zhruba 2-3 měsíce déle, než jsem původně předpokládal. Aby se ale ještě neobjevily komplikace další a my byli schopni dokončit výrobu a odeslat veškeré předobjednávky vyžaduje mnoho pozornosti a je to rozhodně priorita č. 1. 

Ambasadoři a obsah 📹

Už od úplných začátků příprav našeho nádobí si přeji, abychom lidem zlepšovali požitek z vaření, nebo ho v nich probouzeli, přičemž si myslím, že samotné nádobí je jednou ze dvou částí, jak toho dosáhnout. Jako druhou část pak vnímám obsah, který se snažíme dělat, ale se kterým stále nejsem spokojen.

Rád bych vám nabídnul celou sérii článků a videí, které budou nejen o výběru nádobí, ale především o tom, co s nádobím dělat, když vám dorazí do kuchyně. Od úplných základů vaření postupně až po jednotlivé recepty.

Jak už jsem ale zjistil, má-li to být kvalitně zpracované, tak ten přístup, kdy jsme do toho šli trochu po hlavě, nebyl úplně vhodný. Aktuálně tedy žádám o spolupráci více lidí, především z řad profesionálních kuchařů, kteří nám s tím, pevně věřím, pomůžou.

Přiznám se, že bych vám moc rád sdělil jejich jména, protože jsem naprosto nadšený z toho, s kým mám možnost se setkávat a s kým to vypadá, že je to na dobré cestě, ale nepřišlo by mně to vůči nim ještě v tuto chvíli fér, a tak s tím ještě pár dní či maximálně týdnů počkám.

Zatím se s vámi podělím alespoň o pár fotek z jejich kuchyní, do kterých mně při návštěvách dovolí se podívat a ve kterých mně ukazují nádobí, které jim vyhovuje, nebo které by naopak zpracovali jinak. (Vše samozřejmě standardně poznamenávám!) 🙂

E-shop 💻

O úpravách našeho e-shopu jsem se zmiňoval naposledy před pár měsíci, kdy jsme jej chvíli po uvedení našeho nádobí na trh celý předělali. Od té doby na něm víceméně bez přestávky děláme stále úpravy, které nejsou tolik nápadné a které přispívají k jeho pohodlnějšímu použití. Nyní jsme ale rozpracovali opět větší změny, které se budou týkat především prezentace našich produktů, zkrácení a zjednodušení jejich popisů, glosáře ''O nádobí'', o kterém jsem vám psal minule a podobně.

Sada nožů 🔪

Dokončujeme také přípravy naší první sady nožů, kterou ale zveřejníme k prodeji až minimálně po zpracování a odeslání nové kolekce nádobí, abychom v tom nedělali ještě větší chaos. O nožích se průběžně zmiňuji spíš na našich sociálních sítích, než zde na blogu. A pokud jste poslední informace nezaznamenali, tak se bude jednat o menší čtyřdílnou sadu, kterou vyrábíme společně s jedním z menších tradičních francouzských výrobců. Aktuálně máme otestované prototypy, a pomalu přecházíme do kompletní výroby, která už by ale i vzhledem k nižším počtům kusů, které jako malá značka vyrábíme, neměla zabrat tak dlouho.


Děkuji moc, že naši práci sledujete a jako vždy jsem vám případně potřeby kdykoliv k dispozici! 🙂


Zůstaňme v kontaktu

Tipy o nádobí, vaření a novinky o naší značce odesíláme i e-mailem. Čas od času k nim navíc přidáme i nějakou speciální akci, kterou jinde nesdílíme.

Abyste zprávy dostávali také, stačí se k odběru zapsáním e-mailu zdarma registrovat:


  • Dobrý den, pane Mikyno, mnohokrát Vám děkuji za Váš dotaz.

    Co se rozdílů mezi jednotlivými kolekcemi týká, konstrukčně jsme tolik změn nedělali (pouze drobná úprava poklic a dna). Nádobí jsem se snažil měnit spíš designově, tzn. upravovali jsme rukojeti a úchopy, přidávali měrky … více do detailu jsem se o změnách rozepsal zde: https://www.fabini.cz/blogs/pod-poklickou/limitovany-predprodej-nasi-nove-sady-nadobi-spusten. 

    Co se pak palačinkové pánvičky a většího hrnce týká, děkuji moc za tipy a beru to na vědomí! Největší hrnec máme zatím 6,5l zde: https://www.fabini.cz/collections/nadobi/products/hrnec-z-nerezove-oceli-s-poklici, ale jak říkáte, určitě bude potřeba ještě alespoň o trochu větší! :-)
    Ještě jednou děkuji a kdyby do budoucna cokoliv, neváhejte se na mne kdykoliv obrátit.

    S přáním hezkého dne, Fabini Jan

    Jan Fabini dne

  • Dobrý den, pokud jsem to ppchopil dobře, bude sada Marema konstrukčním zdokonalením původních modelů? Mimochodem, za palačinkovou pánvičku bych se také přimlouval a velký hrnec na knedlíky by také nebyl od věci. Děkuji. Mikyna

    František dne

  • Děkuji Vám všem moc za Vaše milé zpětné vazby. Vážím si toho! :-) Kdybych Vám mohl s čímkoliv pomoct, tak se na mne neváhejte obrátit. Děkuji! Fabini Jan :-)

    Jan Fabini dne

  • Milý Jeníčku,

    moc se těším na všechno, co děláš a píšeš, někdy je mi líto, že už jsem taková babča a nepotřebuji tolik nádobí. Ale ovšem na nože se těším moc a držím palce! Jarka

    Jarka Herzová dne

  • Dobrý den, pane Fabini,
    dlouho jsem se neozval, což neznamená, že bych vaše aktivity nesledoval.
    Těší mne, že snad již brzy dospějete do takového stadia rozvoje vaší firmy, které umožní i výrobu nožů. Zajisté se v této oblasti dočkáme mnohých zajímavých informací, které si nebude sice činit nároky udělat z nezasvěcenců špičkové odborníky, ale alespoň dobře poučené laiky.
    V závěru mého příspěvku vám chci poděkovat za vaše vysoké osobní nasazení, s nímž pracujete na rozvoji své firmy a těším se na další vaše komunikáty. Přeji vám i vašim zákazníkům vše dobré. EdPaw.

    Eduard Pawlica dne

Musí být před zveřejněním schválen.

x